BANJA LUKA – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u pismu poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću naveo je da institucije Republike Srpske čine sve da muslimanima, kao i drugim građanima RS omoguće sigurnost, te da bi želeo da je tako i u drugom delu BiH, Federaciji BiH.

“Izuzetno cenim što kao verski poglavar izražavate zabrinutost za bezbednost svojih vernika i tražite da se procesuiraju svi koji ugrožavaju njihovu sigurnost ili sigurnost njihove imovine”, napisao je, između ostalog, Dodik, prenela je RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH naglasio je da u Republici Srpskoj nije i neće biti tolerisano bilo kakvo nasilje, bez obzira da li je motivisano nacionalnim, verskim ili nekim drugim motivima. Dodik, kako je naveo, želi da veruje da je Kavazović u neznanju napisao da se u Republici Srpskoj postrojavaju paravojne formacije, s obzirom na to da takve formacije ne postoje u Srpskoj.

“Zbog mira, suživota i tolerancije bilo bi dobro da u ovakvim obraćanjima i Vi i mi pazimo kakvu terminologiju koristimo, jer i ova prepiska bi trebalo da bude u funkciji pozivanja na mir i bezbednost”, naglasio je Dodik.

On je dodao da je siguran da će se i Kavazović složiti s njim da nema smisla da “lažnim informacijama širimo nemir, a pozivamo se na mir”.

Tanjug