BEOGRAD/PRIŠTINA – Predsednica vlade Ana Brnabić poručila je danas da prištinski premijer Ramuš Haradinaj pokušava da baci prašinu u oči Evropskoj uniji i SAD navodnim pozivom Beogradu na sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana, početkom aprila u Prištini, i da zapravo čini sve da nikada ne dođe do nastavka dijaloga. Brnabić je Tanjugu rekla da nije ni dobila poziv na sastanak koji će, prema Haradinajevim rečima, biti održan početkom aprila.

“Njegov posao je izuzetno lak ukoliko želi da ga radi – da jednostavno implementira sporazume koji su ranije dogovoreni, kako bi pokazao da su oni odgovorni partneri na čiju reč može da se računa”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da Haradinaj pre svega treba da počne da poštuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i CEFTA sporazum ukidanjem taksi na robu iz centralne Srbije i BiH, a onda da krene konačno da implementira i dogovoren i potpisan Briselski sporazum, time sto će oformiti ZSO.

“Međutim, jedino što je jasno je da on sporazume ne želi da poštuje. Ono što je novo je da on više čak ni dogovore sa SAD ne želi da poštuje”, rekla je Brnabić.

Tanjug, RTV