BEOGRAD – Prestižan međunarodni naučni skup, koji se održava od 20 do 22. marta u Americi na Nacionalnom institutu za zdravlje, ugostiće stručnjake iz celog sveta, u cilju otkrivanja najnovijih saznanja o jednom od najvažnijih minerala za čoveka – magnezijumu.

Tokom prethodnih sto godina, naročito nekoliko poslednjih decenija, unos magnezijuma u ishrani modernog čoveka drastično je smanjen, a glavni razlozi leže u industrijalizaciji poljoprivrede i velikom udelu industrijski prerađene i rafinisane hrane. Zbog toga se smatra da živimo u eri opšteg deficita magnezijuma.

Petnaesti po redu Internacionalni simpozijum o magnezijumu nosi naziv „Magnezijum u zdravlju i bolesti“, a obuhvatiće spektar tema počevši od molekularne biologije do ključnih nutritivnih aspekata, kao i kliničkih istraživanja kod kardio-metaboličkih bolesti.

Zahvaljujući svom prirodnom sadržaju magnezijuma, aktivno učešće na ovom skupu imaće i Mg Mivela, prirodna mineralna voda koja izvire u Srbiji, a koja će pažnju svetske javnosti dobiti u okviru teme o uticaju magnezijuma na kardiovaskularni sistem.