SARAJEVO – Srbi u FBiH žive u jako teškim uslovima, u pojedinim selima nemaju vodu, električnu energiju, nemaju put ni signal za mobilnu telefoniju, a ukoliko se ovako nastavi, ponovo će morati da se sele sa svojih ognjišta, izjavio je predsednik inicijativnog odbora krovne asocijacije Srba Federacije BiH Mile Marčeta. Prema njegovim rečima, ukoliko se tako nastavi, Srbi će ponovo morati da se sele, jer nema ulaganja, infrastrukture, a strukture vlasti koje će se formirati na nivou BiH treba da budu upoznate o položaju srpskih povratnika u FBiH.

“Najbolji primer kako Srbi žive tamo gde su se vratili na svoja ognjišta je da nemaju adekvatne uslove za normalan život, nemaju put, vodu, električnu energiju niti signal za mobilnu telefoniju, kao što su srpska sela Preodac, Gornji i Donji Tiškovac i Trubar”, rekao je Marčeta, prenosi RTRS.

Kako je rekao, osim u Livanjskom kantonu, položaj Srba je težak i u Unsko-sanskom kantonu, Zapadnohercegovačkom, Posavskom i mnogim drugim opštinama i gradovima u FBiH.

Tanjug