NOVI SAD – „AP Vojvodina i nemačka pokrajina Hesen imaju dobru saradnju, a do kraja godine ona će biti konkretizovana i intenzivirana putem potpisivanja Sporazuma o saradnji naše dve pokrajine“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon sastanka sa Lucijom Putrih, ministarkom za evropska i federalna pitanja i predstavnicom pokrajine Hesen u Vladi Savezne Republike Nemačke.

On je istakao da je poseta Lucije Putrih veoma značajna, jer daje snažan impuls uspostavljanju boljih ekonomskih i privrednih odnosa AP Vojvodine i pokrajine Hesen.

„Postoji interesovanje za povezivanje naših naučnih i kulturnih institucija, razvojnih agencija i ustanova koje se bave zaštitom životne sredine, jer saradnja u tim oblastima ima veliki potencijal“, naveo je predsednik Mirović.

Podsećajući da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 50.000 radnika, predsednik Mirović ocenio je da Vlada Srbije i Vlada Savezne Republike Nemačke imaju snažno partnerstvo, koje je, kako je naveo, neophodno održati i razvijati.

„Republika Srbija je u snažnom investicionom zamahu, imamo izražen ekonomski rast i uveren sam da će našom tešnjom saradnjom i potpisivanjem ovog Sporazuma biti stvoreni uslovi za dolazak novih investitora iz Nemačke u našu zemlju“, ocenio je predsednik Mirović.

„U AP Vojvodini vidimo veliki potencijal za saradnju u brojnim oblastima. Želimo da konkretizujemo i ojačamo saradnju naše dve pokrajine i na taj način podupremo ono što rade Vlada SR Nemačke i Vlada Republike Srbije“, izjavila je Lucija Putrih, na konferenciji za novinare u Pokrajinskoj vladi.