BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, na konferenciji pod nazivom “Kapitalna ulaganja i jačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova”, da pripadnici MUP-a, koji rade jedan od najtežih poslova u zemlji, imaju bezrezervnu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade i predsednika Republike Srbije. Stefanović je, sumirajući ulaganja, istakao da država vodi računa o ljudima, koji obavljaju ovaj veoma težak posao i naveo da su zarade zaposlenih u MUP-u značajno povećane poslednjih godina.

“Prosečna plata policajca sa srednjom stručnom spremom danas je 60.020 dinara, odnosno 508 evra. Ali ćemo se svakako truditi da imamo i novo povećanje, čim se steknu uslovi za to. Moram danas da se osvrnem na situaciju koju sam zatekao, kada sam došao u Ministarstvo unutrašnjih poslova. Recimo, uniforme policajaca bile su stare osam godina i u veoma lošem stanju” rekao je Stefanović.

Kako je naveo, do sada je obezbeđeno 55.700 novih kompleta policijskih uniformi, kao i 4.100 novih radnih i zaštitnih uniformi za vatrogasce- spasioce.

Tanjug