SREMSKI KARLOVCI – U prisustvu člana Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltana Horvata, u Upravnoj zgradi Doma zdravlja “Novi Sad” potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji te zdravstvene ustanove sa Društvom lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva. Ugovor se potpisuje u cilju edukacije i sprovođenja mera konsultativne zdravstvene zaštite stanovništva koja će se održavati jednom nedeljno – svake srede, u ambulanti Doma zdravlja u Sremskim Karlovcima. Konsultativna služba započinje sa radom već sledeće nedelje, u sredu 13. marta kada će Karlovčane pregledati prof. dr Zoltan Horvat.

“Kao vaskularni hirurg deo sam tima lekara koji je doneo odluku da dobrovoljno i volonterski pruža zdravstvene usluge stanovnicima Sremskih Karlovaca. Neki od nas su poreklom iz Karlovaca, neki su emotivno vezani ali su svi su eminentni stručnjaci iz svojih oblasti i spremni da damo svoj doprinos mestu za koje smo direktno ili indirektno vezani. Važno je napomenuti da smo u procesu pokretanja službe Hitne pomoći u okviru ambulante Doma zdravlja. Očekujemo rešenje ministarstva za rad pet ekipa, tako da će Karlovčani uskoro imati i noćnu službu”, izjavio je prof. dr Zoltan Horvat.

Predsednik Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva prof. dr Dragan Dankuc, počasni je građanin Sremskih Karlovaca i lekar otorinolaringolog koji je pokrenuo i godinu dana sam sprovodio ovu akciju.

“Moj zadatak je bio da ličnim primerom pokažem da postoji dobra volja lekara da pomaže narodu, bez ikakve nadoknade i ja sam u periodu od septembra 2017. do septembra 2018. godine to i činio. Na sastanku Aktiva lekara Sremskih Karlovaca je napravljen veliki iskorak, jer je dogovoreno da se u akciju uključe eminentni hirurzi, hematolozi, neurolozi, imunolozi i drugi koji će svojim znanjem prosvećivati stanovnike Karlovaca i uticati na njihov način života”, istakao je prof. dr Dragan Dankuc.

RTV