NOVI SAD – Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) osudio je danas izjavu nekadašnjeg predsednika vojvođanske vlade i Demokratske stranke Bojana Pajtića da je gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora Miloš Vučević na skupu podrške državnim organima Srbije u nedelju “ni manje, ni više, pozvao građane na sukobe i izazivanje građanskog rata”.

“Ako je i od Pajtića, mnogo je. Da li dotični gospodin u školi nije savladao sva slova, pa nije mogao pažljivo da pročita izveštaj sa skupa i govor gradonačelnika ili je u pitanju patološka želja za povratkom na vlast po bilo koju cenu, ostavljamo građanima da prosude”, kaže se u saopštenju GO Novog Sada SNS-a.

Navodi se da je SNS “uverena da su građani Srbije dobro procenili ko je tokom vikenda, upadom u zgradu RTS-a i pokušajem upada u Predsedništvo države, želeo sukobe koji bi vrlo lako mogli da prerastu u građanski rat” i ističe da se upravo ta stranka “zalaže za to da se sva politička i ideološka razmimoilaženja rešavaju dijalogom u Parlamentu, a da građani na izborima daju svoj sud o tome kome će pokloniti poverenje”.

Tanjug

Tanjug