NOVI SAD – Sajam knjiga biće održan, od 5. do 11. marta, na Novosadskom sajmu. Uz nove naslove, popuste, akcije i tradicionalno kvalitetne prateće programe, dodatna pozivnica za dolazak na Sajam su i gostovanja pisaca.

Uz francusku spisateljicu Anjes Marten Ligan, i aktuelnog italijanskog pisca Dijega de Silvu, posetioci na Novosadskom sajmu mogu da se sretnu i sa Sinišom Ubovićem, Marijom Jovanović, Urošem Petrovićem, Milošem Petkovićem, Jelenom Mitrović, Miroslavom Kusmukom, dr Neletom Karajlićem, Simonidom Milojković, Nikolom Đuričkom, Aleksandrom Gatalicom i brojnim drugim piscima čiji su izdavači, izlagači na Sajmu knjiga. Biće promovisani i laureati značajnih nagrada za književnost u protekloj godini. Učesnici Sajma su i UIKS i UPIS.

Ove godine uvedena je i novina – Intenacionalni projekat Knjiška vila. Akcija će trajati i tokom Sajma. Na interesantnim kulturnim punktovima po gradu, ali i na Novosadskom sajmu, prolaznike očekuju skrivene knjige, a prepoznaće ih po zelenim mašnama i nalepnicama Knjiške vile.

Prvi put je deo programa posvećen i Buktjubu, odnosno popularnom pravcu na Jutjubu koji se tiče isključivo knjiga.

Izlagači će odobravati popuste do čak 80%. Najjeftinije knjige koštaće svega 49 dinara, a brojne su i one od 100 do 250 dinara. Sajamske akcije biće organizovane na većini štandova, uglavnom podrazumevaju niže cene za kupovinu više knjiga. Povodom 8. marta, biće odobreni dodatni popusti za žene, a izlagači pripremaju i poklone za dame.