NOVI SAD -U prostorijama Udruženja MNRO Novi Sad, juče je održana završna konferencija povodom projekta „Pokreni se uz mene“, koji je trajao puna tri meseca, i tokom kojeg su korisnici dnevnog boravka pomenutog udruženja uspešno savladali: odlazak u šoping centar „BIG“ zarad kupovine, klizanje na manifestaciji „Ledena šuma“ u Dunavskom parku, planinarenje sa „Epic Adventure“ agencijom, odlazak na kafu, na jahanje i ranč.

Ovim su korisnici pokazali da osobe sa invaliditetom mogu uspešno da se integrišu u zajednicu, i da je zajednica takođe voljna da prihvati njih.

Projekat „Pokreni se uz mene“ podržala je kompanija „Vivify Ideas“, a koordinatorke Milena Milošević i Maja Dapčević, pomogle su svojim zalaganjem i posvećenošću da i javnost i sugrađani više budu upoznati sa poteškoćama s kojima se suočavaju korisnici centra, ali i da im pokažu kako su i oni ljudi, puni emocija i spremni da iste podele!

Prema rečima sagovornice Maje, odlazak na klizanje bio je pravi izazov, koji se pretvorio u ludu avanturu! Neizmerna podrška volontera, čak i više njih uz jednog korisnika, pomogli su da se svi bezbedno oprobaju u čarima ovog ledenog sporta, a najstarija među njima, šezdesetdvogodišnja korisnica je prvi put stala na klizaljke! I pokrenula se, što je i slogan ovog divnog projekta.

Uzgred, Udruženje MNRO Novi Sad je u potrazi za volonterima, pa svi vi koji imate dozu humanosti i empatije u sebi i želite da učinite nešto dobro za druge, kako biste se i sami bolje osećali, pošaljite svoju prijavu na mejl adresu mnrons83@gmail.com ili im pišite na njihovoj FB stranici.

 

 

Nikea Vučetić