NOVI SAD – Kako povrće može da bude ukusno, kako se od povrća pravi zabavan obrok i kako u tome mogu da učestvuju deca zajedno sa roditeljima, naučili su prvaci Osnovne škole „Jovan Popović“ iz Novog Sada kroz edukativne radionice u okviru Maksi školskog karavana. U proteklih šest meseci đaci prvaci u 70 škola širom Srbije učestvovali su u radionicama kroz koje su na zabavan način učili o tome zašto je važno da se svaki dan povrće nađe na tanjiru, a do kraja maja kroz Maksi školski karavan proći će više od 15 000 učenika iz 100 škola.

“Deca su sve vreme predavanja bila angažovana i zainteresovana. Koliko ih je sve interesovalo i koliko je tema dobro koncipirana najbolje pokazuje to što su sve vreme bili mirni, pažljivi i radoznali. I deca i mi smo uživali u predavanju, jer je tema zdravije ishrane nešto što nas sve zanima i okupira“, istakla je Nada Prica, učiteljica ove škole.

U Čaroliji zdravije ishrane osnovci kroz pažljivo osmišljene igre i aktivacije otkrivaju šta sve ishrana bogata povrćem može da promeni u njihovom životu i kako da im postane jedna od obaveznih, ali i omiljenih namirnica.

“Zdravija ishrana i podizanje svesti o njenom značaju su deo naše strategije. Svakodnevno dobijamo pozitivne utiske i komentare roditelja o tome šta su deca sve naučila na radionicama Maxi školskog karavana i koliko im znači što im kroz vrlo jednostavne poruke pričamo o važnoj temi”, istakla je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog razvoja kompanije Delez Srbija.

Maksi školsi karavan je do sada prošao kroz Beograd, Vršac, Suboticu, Gornji Milanovac, Smederevo i Pančevo, a obići će i osnovce u Kragujevcu, Čačku, Užicu, Kruševcu, Boru, Zaječaru i Nišu.