BEOGRAD – Kao odgovor na desetine Instagram profila bogate dece širom planete, grupa učenika iz Srbije otvorila je stranicu Deca bogata znanjem (Richkidsofknowlegde) na kojoj promovišu obrazovanje, rad i nematerijalne vrednosti.
Smatraju da mladi ljudi radom na sebi stiču neprocenjivo bogatstvo, te da obrazovanje, kao ključni element društva, stvara širinu i pruža novi način gledanja na prave vrednosti, a cilj im je da učenike i studente podstaknu da budu još uspešniji. Učenica trećeg razreda Valjevske gimnazije Lenka Živanović među prvima se pridružila projektu, a u razgovoru za Tanjug kaže da je Instagram stranica zamišljena kao platforma za promociju mladih i uspešnih ljudi, koji su u kratkom periodu uspeli da se afirmišu u Srbiji i svetu.

“Naš cilj je da takve ljude izvedemo iz medijskog mraka i izvedemo na svetlo. Želimo da im pružimo različite prilike, ne samo kad je reč o obrazovanju, već i da ih povežemo sa firmama, različitim institucijama, da omogućimo stipendije”, kaže ova mlada Valjevka.

Tanjug