Stefanović polaznicima policijske obuke: Budite čestiti, pošteni i vredni

SREMSKA KAMENICA – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je u Sremskoj Kamenici polaznicima 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku da se od njih, bez obzira u kojoj policijskoj jedinici budu radili, očekuje da budu čestiti, ispravni, pošteni i vredni i da građanima osiguraju bezbednost.

“Naša uloga je da građanima obezbedimo sigurnost. Srbija je danas stabilna i sigurna zemlјa, zahvalјujući danonoćnom radu vaših kolega”, istakao je Stefanović i ukazao da percepcija sigurnosti kod građana u mnogome zavisi od ponašanja policije, koja svojom pojavom i delovanjem treba da ulije poverenje i izazove poštovanje kod lјudi.

Ministar je polaznicima rekao da je rad u policiji dinamičan, zahtevan i različit u zavisnosti od uprave ili jedinice rada.

“Policijski službenici koji se bave javnim redom i mirom ne rade isto što i zaposleni na granici, kao što oni na granici ne rade isto što i kriminalistička policija ili Specijalna antiteroristička jedinica. Ali u svakom od tih zanimanja jedna stvar je ista. Od vas se očekuje da budete čestiti, ispravni, pošteni i vredni”, istakao je Stefanović.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *