NAJROBI – Srbija je posvećena postizanju ciljeva koji se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine, izgradnji društva čija privreda i razvoj treba da budu u skladu sa poštovanjem prirodnog okruženja i privržena je globalnom naporu u borbi za život i budućnost čovečanstva i svih živih bića na planeti, izjavio je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

On je to rekao na četvrtom zasedanju Skupštine Ujedinjenih nacija za zaštitu životne sredine (UNEA-4), koja se održava u Najrobiju, u Keniji, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine. Trivan je izrazio uverenje da taj najviši nivo odlučivanja o životnoj sredini na svetu daje šansu da se sve zemlje povežu u borbi za život i budućnost čovečanstva i svih živih bića na planeti.

Ministar je ukazao da se Srbija zalaže za nova tehnološka rešenja i inovativni pristup u privređivanju koji su, dodao je, neophodni za društveni i ekonomski razvoj kojim će se obezbediti smanjenje zagađenja i očuvanje resursa. Stoga je, ističe, potrebno uložiti značajna sredstva u stimulisanje inovatorstva u oblasti životne sredine i obezbediti uslove koji će dati vetar u leđa inovatorima.

Tanjug