NOVI SAD – U mnogim opštinama i gradovima u Vojvodini kasni realizacija regionalnog stambenog programa namenjenog izbeglim licima, kažu u resornom sekretarijatu, a krajnji rok je decembar 2020. godine. Kako bi ubrzali zbrinjavanje izbeglica, u Skupštini Vojvodine održan je sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava, koji će, kako je rečeno, morati efikasnije da se bave tim problemom.

Zbog niza problema, u lokalnim samoupravama kasni realizacija projekta stambenog zbrinjavanja izbeglica. Rok je 31. decembar, zbog čega je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, apelovao na predstavnike opština da problem rešavanja stambenog pitanja izbeglica shvate ozbiljno i ponudio pomoć u tome.

“Znamo da nisu sprovedene brojne nabavke, da postoje brojne žalbe na određene nabavke koje se nisu još realizovale, a vreme je kratko, dakle 31. decembar je neki krajnji rok da se realizuiju sve ove donacije”, rekao je Bjelić.

Projekat stambenog zbrinjavanja izbeglica počeo je 2012. godine, u realizaciju je uključeno 39 opština i gradova u Vojvodini. Za kupovinu i izgradnju stanova i kuća preostalo je da se potroši 55 miliona evra.

RTV