NOVI SAD – Javno-komunalno preduzeće “Čistoća” počelo je sa prolećnom akcijom uklanjanja krupnog otpada. Akcija je počela postavljanjem kontejnera u mesnim zajednicama Dunav, Žitni trg, Stari grad i Prva vojvođanska brigada, Boško Buha i Liman, a u planu je da se krupni otpad prikupi i u drugim delovima grada. Slike smeća i krupnog otpada van i pored kontejnera nisu neouobičajene u gradu, uprkos brojnim apelima Javno-komunalnog preduzeća “Čistoća”. A dok ne stignu radnici “Čistoće”, kraj kontejnera zatičemo i one kojima kažu: ovo ekološko ruglo znači egzistenciju….

U novosadskim kontejnerima i pored njih, može se svega naći… Kako kažu u Čistoći, u njima završi i građevinski šut, beton i čvrsti materijali koje njihovi radnici ne primete, te dolazi do oštećenja i ozbiljnih kvarova na kamionima.

“Najveći problem je što se otpad odlaže svuda na javnoj površini, dakle neophodno je da to čine organizovano na za to predviđena mesta ili ako imaju takav otpad da nas pozovu na br. telefona 021-443611 ili da odnesu na gradsku deponiju gde mogu besplatno odložiti otpad”, kaže Danijela Jankov potparolka JKP “Čistoća”.

RTV (Ivana Munišić Jovanović)