NOVI SAD – Uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u periodu od septembra 2018. godine, do marta 2019. godine, Uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarija za mlade realizovala je projekat „OK servis podrške mladih”. U okviru projekta čiji je cilj obrazovanje srednjoškolaca u Novom Sadu, u Omladinskom OK klubu održane su 24 radionice na teme: Finansijska pismenost mladih, Funkcionalna pismenost mladih, Preduzetništvo i samozapošljavanje mladih, Emocionalna pismenost mladih, Prevencija bolesti zavisnosti i Zdravlje mladih, informisanje i prevencija.

Na završnom događaju kojem je prisustvovao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, predstavljene su aktivnosti i rezultati projekta, a predstavnicima škola dodeljeni su certifikati i prigodni pokloni.

„Kada smo, pre nešto više od godinu dana otvarali ovaj klub, istakli smo da će to biti mesto učenja, druženja i jačanja omladinske zajednice. Sa velikim zadovoljstvom konstatujem da je Omladinski OK klub, već u velikoj meri ispunio naša očekivanja. Pored toga što predstavlja direktnu vezu između Lokalnog akcionog plana politike za mlade i njegove implementacije kroz konkretne programe, možemo se pohvaliti i činjenicom da je, samo u periodu od jula do decembra meseca, na ovom mestu održano skoro 570 časova omladinskih aktivnosti i aktivnosti za mlade”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao – Projekat „OK servis podrške mladih!” ima veliki značaj jer je namenjen novosadskim srednjoškolcima koji su u prethodnom periodu bili prepoznati kao nedovoljno zainteresovani za učešće u aktivnostima kroz koje smo sprovodili LAP politike za mlade.

RTV