VRČAC – Četvrta tribina Hemofarm fondacije u okviru projekta „Na kafi sa psihologom“ donosi  razgovor na temu – Kako se izboriti sa bolešću ili činjenicom da je neko vama blizak bolestan? Ova visoko stresna situacija u većini slučajeva narušava normalno funkcionisanje pojedinca i njegovog najbližeg okruženja i postavlja brojna pitanja od toga kako se boriti sa bolešću, kako pružiti podršku bližnjima koji su bolesni i kako se nositi sa bolom i tugom.  Pozivamo da u sredu, 24. aprila, u 18 sati prisustvujete tribini „Na kafi sa psihologom“ u kojoj učestvuju Tamara Klikovac, psiholog, psihoterapeut na Filozofskom fakultetu, Gorica Nešović, voditelj i Dragan Ilić, psiholog i novinar.

Važnosti i vrednosti zdravlja postajemo potpuno svesni tek onda kada je naše lično ili zdravlje nekoga od nama bliskih osoba manje ili više narušeno. Bolest ima snažan potencijal da menja ličnost, način razmišljanja i reagovanja u različitim odnosima i situacijama. Da li će promena biti na gore ili na bolje u velikoj meri zavisi od obolele osobe ali i od stepena podrške koju osoba dobija od porodice, prijatelja, zajednice, društva. Nije redak slučaj da iskustvo bolesti u porodici može doprineti jačanju bračnih veza, emocionalne bliskosti, povećanju poverenja, ali i biti šansa za promenu načina života i eliminisanja loših navika. 

Projekat „Na kafi sa psihologom”, Hemofarm fondacija realizuje u partnerstvu sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komunom Dorćol Platz. U okviru dvomesečnog projekta, priznati stručnjaci i poznate ličnosti svake srede razgovaraju o aktuelnim temama poput depresije, stresa na poslu, balansa karijere i porodice, razvoda, zavisnosti, kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja. Teme o kojima se razgovara dodatno su obrađene i kroz blogove stručnjaka – psihologa i psihoterapeuta, koje su dostupne na veb-sajtu Hemofarm fondacije, dok je snimak dosadašnjih radionica dostupan na Youtube kanalu fondacije.