Čović: Srbima se na severu Kosova i Metohije sprema zlo

BEOGRAD – Bivši šef Koordinacionog tela za KiM Nebojša Čović smatra da se Srbima na severu Kosova sprema zlo i da prištinske vlasti uz podršku svojih stranih mentora planiraju da “zaokruže suverenitet na celoj teritoriji KiM”.

Čović u autorskom tekstu za “Srpski telegraf” podseća da je ovo godina dva jubileja, 70-godišnjice NATO i 20-godišnjice bombardovanja SRJ, zbog čega je, kako dodaje, izvršen veliki pritisak, pre svega na Beograd, da pristane na sporazum o normalizaciji odnosa, koji je, kako su to zamislile strane sile, trebalo da rezultira međusobnim priznavanjem.

“Time bi se oprao zločin SAD, Velike Britanije i NATO učinjen bombardovanjem SRJ i zauvek ad akta stavile mnogobrojne civilne i vojne žrtve ovog bombardovanja i enormna materijalna šteta”, dodaje Čović.

Čović, između ostalog, podseća i na saopštenje Kfora o legitimitetu aktivnosti albanskih snaga na KiM, uključujući i severne opštine sa većinskim srpskim stanovništvom. On smatra da bi zbog toga srpske najviše institucije trebalo da hitno upute demarš generalnom sekretaru NATO i vladama zemalja članica.

Tanjug, Srpski telegraf

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *