Dodik: Sve dok imate problem granica, ne možete da obezbedite mir

BEOGRAD – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je, povodom nedavne izjave da neka vrsta integracije između Srbije i Republike Srpske, ali i dela Crne Gore u budućnosti mora da postoji, rekao da je to hipotetička priča i da on “ima pravo da promišlja”.

“Najstabilnije bi bilo kada bi se Srbi objedinili u jednoj perspektivnoj državi Srbiji. Nismo nikada nikoga u istoriji napali, pa nećemo ni sad. Taj prostor pripada nama. Kako će neko iz Sarajeva moći da kaže da je Banja Luka njegova? Nije njegova, već naša, srpska. Ona oseća da pripada Srbiji”, rekao je Dodik.

Dodik je to izjavio u intervjuu za “Večernje novosti”, odgovarajući na konstataciju lista da je ponovo aktivirao mapu srpske države na Balkanu, ovaj put i sa delovima Crne Gore. Ponovio je da ostaje pri stavu da će, ako Priština dobije stolicu u UN, RS proglasiti nezavisnost.

“Naravno. To nije sporno. Mi smo već odvojeni, samo to nije proglašeno. BiH je potpuno podeljeno društvo. Država ne funkcioniše, već postoji neka njena imaginacija”, kazao je Dodik.

Tanjug, Večernje novosti

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *