Filmski praznik na RTV

NOVI SAD – Tokom predstojećih praznika na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine očekuje vas bogat i raznovrstan filmski program, ”prvomajski filmski maraton”, praznična poslastica za ljubitelje sedme umetnosti. Prvomajski ”filmski uranak” započinjemo u sredu 1. maja od 09.05, izuzetnim španskim dokumentarnim filmom SAN (El Somni/2014.) koji je režirao Frank Alu (Franc Aleu). Film San prikazuje kreativni proces između 40-ak međunarodnih umetnika, koji su učestvovali u pripremi večere, sastavljene kao opera u 12 jela.

Tačno u 10.25 vreme je za biografsku komediju NAJBRŽI INDIJANAC NA SVETU (The World’s Fastest Indian/2005) Rodžera Donaldsona (Roger Donaldson). Ova dopadljiva komedija sa elementima drame zasnovana je na istinitoj priči o čoveku koji nikada nije odustao od svog sna da veoma brzo postigne velike stvari u životu.

Bart Manro radio je dvadesetpet godina u Inversardžilu, na jugu Novog Zelanda, pokušavajući da poveća brzinu svog motora “Indijanac 1920”. Sanjao je o tome da u Bonvil Solt Fletsu isproba koliko brzo njegov motor može da ide. Ranih 60-ih godina prošlog veka, zdravstveni problemi mu ugrožavaju život. On stavlja kuću pod hipoteku, brodom odlazi u Los Anđeles, kupuje polovni automobil, pravi prikolicu i zajedno sa svojim motorom odlazi za Jutu. Ljudi koje sreće na putovanju zadivljeni su njegovom otvorenošću i šarmom. Ako uspe da stigne u Bonvil, da li će tamo primiti starca koji živi u prikolici bez kočnica i da li će “Indijanac” uopšte upaliti?

RTV (Jovica Tojagić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *