Humani Subotičani žele da kupe kuću slepoj devojci i njenoj majci

SUBOTICA – Priča o Danijeli Pejić, mladoj devojci koja se slepa bori sa nemaštinom, okupila je nekoliko Subotičana u nameri da joj pomognu. Rodila se ideja o “Danu za Danijelin san”, i akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu kuće u Subotici. Danijela sa majkom Katom živi u trošnoj kući, nekadašnjem skladištu kombinata “Brazda” iz Đurđina.

Iako ne žive u materijalnom izobilju i majka i ćerka se domaćinski odnose prema onome što imaju, ali je problem što se njihov dom može urušiti svakog dana.

“Stara gradnja, zidovi već pucaju. Iskreno rečeno, jedan deo regala smo stavili, odnosno podbočili da nam se ne bi sa spoljne strane urušilo”, objašnjava Kata Rac Petin, Danijelina majka.

Danijela je ostala bez vida u jedanaestoj godini, nakon operacije ciste na hipofizi. To ovog velikog borca nije sprečilo da završni osnovnu školu u rodnom mestu, a kasnije i gimnaziju u Subotici. Danijelin otac je preminuo prošle godine, od tada su ona i njena majka prinuđene da žive od socijalne pomoći, njen najveći san je da se preseli u grad i da ima siguran krov nad glavom.

“Bliže bih bila svemu, svim ustanovama koje su potrebne svakom čoveku, tako i meni. Bila bi u društvu i bliže svom drugom domu, Udruženju slepih. Jednostavno značilo bi mi kvalitetniji život”, kaže Danijela.

Danijelin san bi zahvaljujući grupi humanih ljudi uskoro mogao da se ostvari.

“Ja sam za njen rođendan napisala jednu objavu na Fejsbuk stranici, tagovala sam svoje prijatelje i hvala bogu naša mala akcija, uz pomoć prijatelja, svaka im čast, građana dobre volje, ide napred”, ističe idejni tvorac akcije Diana Sarić.

RTV (Kristijan Takač)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *