MOSKVA – Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da će u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, nakon ulaska u NATO, nići vojni objekti Alijanse i da će te zemlje ubuduće morati da troše dodatan novac na kupovinu američkog oružja što se, kako je naveo, “nikome neće svideti”. Pored toga, kako je upozorio, to će ujedno značiti da će se vojna infrastruktura još više približiti istoku, od čega Evropa neće mirnije spavati, prenosi RTCG pozivajući se na Pobjedu.

Ruski ministar se u intervjuu za “Moskovski komsomoljec” osvrnuo i na vreme kada je krenula kampanja za učlanjenje Crne Gore i Severne Makedonije u NATO i ocenio da je to učinjeno apsolutno “bez svakog pardona”.

“U Makedoniji su organizovali referendum uz najgrublje kršenje Ustava, pre svega, jer Ustav nalaže da se pred plebiscit iznosi isključivo jedno pitanje, dok je u ovom slučaju pitanja bilo tri , da li želite da Makedonija uđe u sastav EU, u sastav NATO-a i da zarad toga promeni ime”, podsetio je Lavrov i ocenio da je to bilo izuzetno “pokvareno”.

Tanjug