SUBOTICA – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas, u okviru zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske u Subotici, sa mađarskim ministrom za inovacije i tehnologiju Laslom Palkovičem, o zajedničkim projektima dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture. Mihajlovićeva i Palkovič razgovarali su o realizaciji projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, za šta će Srbija uskoro potpisati finansijski ugovor za poslednju deonicu na teritoriji Srbije, Novi Sad-Subotica, a Mađarska ugovor za izvođenje radova.

“To je za Srbiju prioritetan projekat i očekujemo da kompletna brza pruga na teritoriji Srbije bude završena u naredne tri do tri i po godine”, rekla je potpredsednica Vlade.

Mihajlovićeva i Palkovič razgovarali su i o uklanjanju nefizičkih barijera između dve zemlje, kroz proširenje graničnog prelaza Horgoš i efikasnije procedure na drumskom i železničkom graničnom prelazu između dve zemlje.

RTV