BEOGRAD – Prošlogodišnje revizije pokazale su da je tokom 2017. godine nepravilno potrošeno 217 milijardi dinara budžetskog novca, kaže predsednik Državne revizorske institucije i generalni državni revizor Duško Pejović. Među svim korisnicima javnih sredstava, kako navodi Pejović u intervjuu za “Večernje novosti”, najveće greške i nepravilnosti prave opštine, gradovi, javna preduzeća, komunalna preduzeća, ali i zdravstvene ustanove.

“Greške utvrđene u finansijskoj reviziji odnose se na pogrešna evidentiranja poslovnih promena i izvršenih transakcija, pogrešnom utvrđivanju poslovnog rezultata, probleme kod korišćenja različitih aplikacija u knjigovodstvu, greške kod sastavljanja i obelodanjivanja finansijskih izveštaja”, rekao je Pejović.

On je naglasio da se nepravilnosti u poslovanju najviše odnose na javne nabavke, preuzimanje obaveza iznad odobrenih aproprijacija, obračun i isplatu plata i zarada, isplatu bez pravnog osnova i bez vladine dokumentacije, kod pripreme i donošenja finansijskih planova i budžeta, popisa imovine i obaveza i drugo.

Tanjug, Večernje novosti