Mladi iz Udruženja “Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji” dali krv

NOVI SAD – Iako u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine kažu, da u ovom trenutku ima dovoljno zaliha krvi, dobrovoljne akcije uvek su dobrodošle. Jednu takvu organizovali su mladi iz Udruženja “Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji”. Prepoznatljivi po brojnim humanitarnim akcijama, mladi iz udruženja “Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji” danas su organizovali sedmu akciju dobrovoljnog davanja krvi, i kako kažu, očekuju velik odziv građana.

“Organizovani smo tako da pokažemo da još postoje mladi i normalni ljudi koji ovo rade iz čiste humanosti, sa željom da pomognu svim ljudima naše divne Srbije i svim ljudima kojima je krv u ovom trenutku potrebna. Sedam akcija nije mala brojka i ja se nadam da će i danas biti dobar odziv, a do sada smo u šest akcija prikupili preko 250 doza krvi”, ističe Marko Nikčević, predsednik udruženja “Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji”

Kako kažu iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, velike nestašice krvi trenutno nema, ali postoji manjak nulte negativne krvne grupe za koju se nadaju, da će preko ovakvih akcija uspeti da prikupe.

RTV (Nemanja Popadić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *