Patrijarh u Peći: Ovde ste svoji na svome, ostanite i opstanite

PEĆKA PATRIJARŠIJA – Patrijarh srpski Irinej služio je danas, u okviru višednevnog boravka na Kosovu i Metohiji, liturgiju u Pećkoj patrijaršiji, a vernicima je poručio da su oni i tu svoji na svome, gde treba da “ostanu i opstanu”.

“Ja sam ovde na svome i vi ste ovde svoji na svome. Ostajte i opstajte”, rekao je patrijarh, saopštila je televizija Hram.

Patrijarh Irinej na Kosovu i Metohiji boravi povodom predstojećih vaskršnjih praznika da bi, kako se navodi, svoj verni narod “rečima i pastirskom porukom ojačao u molitvi i nadi da ostanu i opstanu”.

Patrijarh je veći deo današnjeg dana, dodaje se, proveo sa vernicima koji su došli na poklonjenje u najveću srpsku svetinju, a najveća radost mu je, kako se navodi, bila što je među vernim narodom bilo i puno dece.

On je u Pećkoj patrijaršiji primio učenike srednjih škola iz Gračanice, Prilužja, Lapljeg Sela i Gušterice sa kojim je razgovarao o značaju njihovog obrazovanja “pozivajući ih da budu spremni da preuzmu kormilo kojim će voditi srpski narod na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *