BEOGRAD – Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM “Kosmetske žrtve” održalo je danas ispred Skupštine Srbije, dva sata pre protesta opozicije, pomen deci ubijenoj u NATO agresiji 1999, na kome se obratio predsednik tog udruženja Simo Spasić i osudio održavanje demonstracija dok, kako kaže, porodice sa Kosmeta oplakuju svoje žrtve.

Na stepeništu glavnog ulaza u parlament bile su poređane fotografije ubijenih Srba sa natpisima “Nato – nećemo vam nikad oprostiti ubijanje naše dece”, “Masakrirani srpski žeteoci u Starom Gradskom”, “Otetih 10 kosmetskih rudara kopa Belaćevac”, “Masakr nad srpskom decom u kafiću Panda u Peći”…

Spasić je rekao da je pomen organizovan povodom obeležavanja NATO bombardovanja železničkog mosta u Grdelilci, 12. aprila 1999. godine, kada je reketiran putnički voza u kojem je poginulo najmanje 15 ljudi. On je dodao da su te žrtve sahranjene tačno pre 20 godina. Dok se Spasić obraćao medijima, simbolično, u 12.44 sati, nekoliko muškaraca iz organizacije protesta su mu dobacivali, smejali mu se i snimali mobilnim telefonom.

Tanjug