BEOGRAD – Četvrtak 25. april donosi dokumentarni film „Faludža – izgubljena generacija” koji će se emitovati u 18h na kanalu DocuBox HD. Irački grad Faludža je 2004. godine bio poprište žestokog sukoba između američkih vojnika i iračkih pobunjenika. Ali, iako je grmljavina oružja odavno utihnula, njene posledice se tek sad osećaju. I to one toksične prirode. Broj beba koje se rađaju sa deformitetima i dece obolele od leukemije i raka se udesetostručio. Situacija podseća na onu iz 1945. godine u Hirošimi posle atomske bombe. U međuvremenu, u SAD, marinci koji su učestovali u ovim borbama dobijaju neobične bolesti. Šta se zaista dogodilo u Faludži? Koje oružje je upotrebljeno? Beli fosfor? Osiromašeni uranijum? Da li je cela jedna generacija Iračana žrtvovana?

Za Veliki petak, možete pogledati „Put kojim se ređe ide” na kanalu FunBox UHD u 18h. Slava, spasenje i ludilo nastaju kad gospodar univerzuma kreće iz svog hrama kroz ulicu prepunu ljudi u svojoj kočiji na pet nivoa. Naš domaćin prvo pokušava da se prerušen domogne hrama pod stražom na taktičan i lukav način, a onda se pridružuje milionskoj masi u ekstazi koja se gura, pravi stampedo i brani se od policijskih pendreka da bi se domogao „konopaca spasenja”.

Kanal FightBox HD emitovaće u subotu 27. aprila Svetsku seriju KOK turnira u Sloveniji uživo u 18h. King of Kings, vodeća evropska kik-boks federacija, u okviru serije turnira FightBox Hero predstavlja najbolje svetske kik-boksere i MMA borce, koji će se takmičiti po KOK (kik-boks) i MMA bušido pravilima, te će takav program biti emitovan i ove subote.