BEOGRAD – Druga u nizu „Kafa sa psihologom” zakazana je za 10. april od 18 do 20 časova u Dorćol Platz-u, Dobračina 59b. Nakon prve „Kafe sa psihologom” održane protekle srede u Dorćol Platz-u kada se razgovaralo o depresiji, njenim podmuklim simptomima i ozbiljnim posledicama koje može izazvati, Hemofarm fondacija poziva sve zainteresovane da se i ove srede pridruže razgovoru sa stručnjacima koji će govoriti o stresu na poslu i načinima kako se izboriti sa ovom svakodnevnom pojavom savremenog doba.

Imajući u vidu da je stres u poslovnom okruženju okarakterisan kao glavni okidač za razvoj različitih bolesti, na predstojećem susretu u okviru projekta „NA KAFI SA PSIHOLOGOM” zakazanom za 10. april, od 18 do 20 časova u Dorćol Platzu, o korisnim savetima za borbu protiv stresa, njegovim izazivačima i simptomima govoriće Vladimir Borovnica, psiholog i psihoterapeut, Marina Mitić Jekić, psiholog i senior direktorka ljudskih resursa u kompaniji Hemofarm, zatim Miša Stojiljković, psiholog i novinar Radija Beograd 1 i Jovana Uhrin, autorka dokumentarne emisije „San urgentne noći”.

Veliki broj ljudi svakodnevno se bori sa lošim raspoloženjem, nedostatkom energije i pažnje na poslu, izazvanih čestim stresnim situacijama. Ukoliko ne prepoznaju ovakve simptome i ne oslobode ih se na vreme, oni se mogu nagomilati i prerasti u ozbiljniji oblik anksioznosti ili depresije, a kao takvi mogu imati znatno veće posledice po mentalno zdravlje ljudi, ističu psiholozi.

Projekat „NA KAFI SA PSIHOLOGOM”, Hemofarm fondacija realizuje uz podršku Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i u partnerstvu sa Art komunom Dorćol Platz. U okviru ovog dvomesečnog projekta, priznati stručnjaci i poznate ličnosti narednih sreda u Dorćol Platzu razgovaraće i o temama poput: uspostavljanja balansa između karijere i porodice, razvoda, problemima zavisnosti, ali i pitanjima kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja.

 

Teme o kojima će se razgovarati na predstojećim susretima dodatno će biti obrađene i kroz blogove stručnjaka, dostupne na veb-sajtu Hemofarm fondacije.