BEOGRAD – Film “Ratne priče o Košarama”, posvećen hrabrosti dečaka na odsluženju vojnog roka, vojnika i oficira Vojske Jugoslavije koji su dali život za odbranu otadžbine biće prikazan na RTS 9. aprila, na dan početka jedne od najsurovijih i najtežih bitaka u novijoj srpskoj istorijia, u kojoj je poginulo 108 vojnika. Na promocij filma u Domu Vojske Srbije o toj borbi dugoj 76 dana, u kojoj je učestvovalo 1.500 pripadnika VJ, a za koju preživeli kažu da je bila pakao na zemlji, ministar odbrane Aleksandar Vulin je naglasio da kopnene intervencije tokom bombardovanja SRJ 1999. nije bilo upravo zbog borbenosti tih ljudi.

“Kopnene intervencije nije bilo zato što je agresor video kakav ga otpor čeka. Sve priče da je falila politička podrška, da nisu mogli da se dogovore…nisu istina. Jedina istina je da su ti ljudi pokazali kakav bi otpor dala VJ i zato su odustali”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, “Ratne priče o Košarama” svojevrsni su spomenik svima koji su zauvek ostali na braniku zemlje, onima koji su preživeli, ali i jednoj vojsci i jednom narodu.

Tanjug