Sedam godina od tragedije u diskoteci “Kontrast”

NOVI SAD – Polaganjem cveća na spomen obeležje i paljenjem sveća, danas je u Novom Sadu obeležena sedma godišnjica od požara u diskoteci “Kontrast”, u kojem je poginulo šest mladih ljudi, Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović. 

U ime porodica žrtava požara, okupljenima se obratio otac Tamare Miladinović, Branko Miladinović istakavši da se danas odaje dužna počast “našoj deci, ali i svim žrtavama stradalim u požarima u Novom Sadu”. On je podsetio da je Udruženje “Istina – Tamarini zakoni” podnelo inicijativu da se formira nezavisno narodno regulatorno telo za kontrolu i nadzor tužilaca i sudija. Ujedno, on se zahvalio gradonačelniku Novog Sada, kao i Skupštini grada i Savetu za javni red i mir i bezbednosti na podršci i pomoći.

U ime Grada Novog Sada cveće je položio predsednik Supštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, koji je istakao da je 1. april u Novom Sadu dan tuge.

“Roditeljima, rodbini i prijateljima je nateže da obeleže ovu tragediju i ovo jeste najteži dan u godini. Sedam godina je prošlo od tragičnog požara i ovo što raditelji rade je veoma teško, a mi koji smo u lokalnoj samoupravi moramo dati svoj doprinos da se ovakve tragedije više ne ponove. Ovo je opomena ne samo onima koji donose odluke kada je protivpožarna bezbednost u pitanju, nego i vlasnicima objekata gde se okuplja veliki broj ljudi da ne pokušavaju da stvore profit smanjujući troškove protivpožarne bezbednosti, jer ne smemo prihvatiti krilaticu “neće baš meni””, poručio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušć.

RTV, telegraf.rs
 

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *