Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska za organizovanje EP i Mundijala

ATINA – Na sastanku kvadrilaterale Grčke, Rumunije, Bugarske i Srbije, u Solunu je potpisan Memorandum koji pruža okvir za podnošenje zajedničkih kandidatura za Evropsko i Svetsko prvenstvo u fudbalu, saopšteno je danas iz Ministarstva omladine i sporta Srbije. Na sastanku kvadrilaterale u Solunu – ministri omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić, Bugarske Krasen Kralev, Rumunije Konstantin Bogdan Matei i zamenik ministra sporta Grčke Jorgos Vasilijadis potpisali su Memorandum o osnivanju Inicijalnog organizacionog komiteta za podnošenje zajedničkih kandidatura za Evropsko prvenstvo 2028. i Svetsko prvenstvo 2030. godine u fudbalu.

Kako se navodi u saopštenju, Inicijalni organizacioni komitet činiće po četiri predstavnika svake zemlje – i to ministar nadležan za sport ili njegov predstavnik, jedan zvaničnik i dva predstavnika nacionalnih fudbalskih saveza.

“Izuzetno sam zadovoljan što smo danas u Solunu napravili veliki korak ka ambicioznom zajedničkom cilju, čija bi realizacija dala značajan doprinos razvoju fudbala i celokupnog sistema sporta i podstrek razvoju kompletne fudbalske, sportske i opšte infrastrukture. Osnovni zadatak Inicijalnog organizacionog komiteta biće da uspostavi okvir za podnošenje zajedničkih kandidatura za domaćinstvo EP 2028. i SP 2030. u fudbalu”, rekao je ministar Vanja Udovičić.

Tanjug

Foto: mos.gov.rs

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *