BEOGRA – Posle dve uspešno održane tribine u oblasti mentalnog zdravlja na temu depresije i stresa na poslu, treći u nizu lekovitih razgovora u okviru projekta „NA KAFI SA PSIHOLOGOM“ biće posvećen balansiranju karijere i porodice, kao i prevazilaženju stereotipa koji ih prate. Hemofarm fondacija poziva sve zainteresovane da se i ove srede, 17. aprila, od 18 časova u prostoru Dorćol Platz-a (Dobračina 59b) priključe razgovoru sa stručnjacima i javnim ličnostima koje će sa publikom podeliti svoja iskustva na ovu temu.

O postizanju jedinstva porodica-posao i načinima da se bude uspešan u obe sfere govoriće: Ivana Vukmirica Baćanović, psiholog i psihoterapeut gimnazije „Ruđer Bošković” i dr Ana Martinoli, vanredni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti. Svoja iskustva o uspostavljanju ravnoteže između poslovnog i privatnog podeliće Aleksandra Radujko, direktorka agencije za odnose sa javnošću New Media Team i Robert Čoban, direktor Color Press Grupe, a sve to uz posredstvo voditelja sesije Ivane Božović, doktorke i novinarke RTS.

Uz činjenicu da savremeni život nameće obavezu da smo gotovo uvek onlajn, da stalno odgovaramo na elektronsku poštu i nosimo kompjutere kući, stiče se utisak da dosadašnji načini prevazilaženja konflikta porodica-posao ili posao-porodica postaju preplavljeni problematikom rada uopšte i očekivanjima društvene zajednice. Gde je granica na kojoj se posao završava a počinje porodica, ili ove dve sfere treba i mogu da idu paralelno, neka su od pitanja na koja će naši stručnjaci pokušati da daju odgovor. Ovom prilikom oni će govoriti i o prevazilaženju stereotipa koji se tiču očekivane starosne dobi za zasnivanje porodice i građenje uspešne karijere. Nakon razgovora, publika će biti u prilici da postavlja pitanja.

Projekat „NA KAFI SA PSIHOLOGOM”, Hemofarm fondacija realizuje u partnerstvu sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komunom Dorćol Platz. U okviru dvomesečnog projekta, priznati stručnjaci i poznate ličnosti svake srede nastaviće da razgovaraju o aktuelnim temama poput razvoda, zavisnosti, ali i pitanjima kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja. Teme o kojima se ovom prilikom razgovaradodatno su obrađene i kroz blogove stručnjaka – psihologa i psihoterapeuta, koje su dostupne na veb-sajtu Hemofarm fondacije, dok je snimak dosadašnjih radionica dostupan na Youtube kanalu Fondacije.