NOVI SAD – TV serijal “Biciklom kroz Vojvodinu” biće premijerno emitovan na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine, svake nedelje, sa početkom od 11.30 časova. Serijal je namenjen svim ljubiteljima biciklizma, rekreativcima i profesionalcima, ali je i svojevrstan podsticaj onima koji se još nisu oprobali u toj aktivnosti, da se upuste u avanturu na dva točka i krenu u istraživanje Vojvodine.

Poseban akcenat je na temama vezanim za turistički biciklizam, njegovim potencijalima i popularizaciji u Vojvodini. Svaka epizoda predstavlja predlog jedne biciklističke ture, koju upoznajemo kroz iskustva dvoje voditelja avanturista – Sanje Home, novinarke RTV-a, koja se prvi put oprobala u tom sportu i Nenada Berića, stručnog saradnika u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam, iskusnog bicikliste i stručnjaka za cikloturizam.

“Inicijativu je pokrenuo pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, kao jednu od mera promocije cikloturizma. Ideja je bila da se uradi projekat koji bi na dobar način povezao turizam i cikloturizam i predloženo je da snimimo serijal koji bi približio ljudima činjenicu da se na biciklu zaista može mnogo obići i videti, da to nije mučenje i verglanje po ceo dan, nego jedna avantura i ako se neko samo malo potrudi, može da doživi jedno sasvim novo iskustvo”, kazao je Nenad Berić i dodao da je sa tim serijalom samo zagrebana površina što se tiče cikloturističkog potencijala koji Vojvodina ima.

 RTV