Vođa zabranjenog Nacionalnog stroja oslobođen optužbi

NOVI SAD – Vođu zabranjenog “Nacionalnog stroja” Gorana Davidovića, Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je oslobodio optužbi za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrepeljivosti. Davidović je presudu objavio na svom sajtu.

U njoj je navedeno da je prvostepena presuda Višeg suda pobijena zbog “bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, jer postoji okolnost koja trajno isključuje krivično gonjenje Gorana Davidovića i da je protiv njega već vođen i obustavljen prekršajni postupak pravosnažnom odlukom Opštinskog organa za prekršaje za isto krivično delo kao i u ovom, novom predmetu”.

Apelacioni sud je na sednici 6. marta preinačio odluku Višeg suda, kojom je Davidović osuđen na godinu dana zatvora, nakon 11 godina sudskog postupka. Davidović se žalio na odluku Višeg suda od 30. oktobra 2018. godine.  U istom predmetu je drugi optuženi, Nedeljko Pešić, dobio godinu dana i dva meseca zatvora, a njemu je takođe ukinuta izrečena kazna. Veće sudija, koje je oslobodilo Davidovića, činili su predsednik veća, sudija Dragoljub Vujasinović, Zdenka Stakić i Slobodan Velisavljević, a odluku su doneli jednoglasno.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *