Vučević: Sportske igre mladih imaju mnogo širi društveni značaj

NOVI SAD – Regionalna manifestacija “Sportske igre mladih”, koja se istovremeno održava u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, zvanično će biti otvorena 15. maja, na Trgu slobode u Novom Sadu, koji će tako biti četvrti grad u Vojvodini u kojem je ova manifestacija počela.

“Sportski karavan je plemenita akcija usmerena na decu od sedam do 15 godina i pokriva Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu. Uvek je završna manifestacija prilika da se deca iz te tri države druže i upoznaju. To je važno i zbog relaksiranja odnosa ove tri države koji su uvek izazovni, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dodajući da stasavaju generacije koje nisu živele u vreme ratova, sankcija i sukoba, te da je uveren da u njima leži snaga da se takve stvari više nikad ne ponove.

Poručio je da je značaj ove manifestacije mnogo širi od sportskog a ne samo sportski, a organizatori podsećaju da će Sportske igre mladih biti organizovane u još 25 gradova u Srbiji, od Vranja do Subotice.

“U velikom broju gradova i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Igre će takođe biti organizovane. Svi finalisti iz tri države plasiraće se na veliko finale, koje će tradicionalno biti održano u Splitu, gde su Igre pre mnogo godina prvi put i startovale”, najavila je direktorka Sportskih igara mladih Ivana Jovanović.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *