NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 1,4 milijarde dinara, za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme, kao i ugovore za infrastrukturna ulaganja predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini.

Dvadeset četiri zdravstvene ustanove opremljene su novim ultrazvučnim, radiološkim i endoskopskim aparatima, hirurškim instrumentima, sterilizatorima, monitorima, operacionim stolovima, novim krevetima i drugom nemedicinskom opremom.

“Nabavkom nove opreme zdravstveni sistem je dodatno unapređen i modernizovan, rešene su liste čekanja, omogućeno je uvođenje novih dijagnostičkih procedura, a uslovi rada i boravka pacijenta u bolnicama znatno su poboljšani”, izjavio je Mirović. Za protekle tri godine, dodao je on, uradili smo mnogo, ali ovaj posao nije završen.

“Cilj nam je kompletna rekonstrukcija zdravstvenog sistema, i razvijanje regionalnih bolnica. Nastavićemo da investiramo u oblast zdravstva, kako bi sistem bio što efikasniji”, istakao je on.

RTV, Tanjug