Druga tribina projekta “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet”

NOVI SAD – Kompanija “Color Media Communications” u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i ambasadama stranih država u Beogradu predstaviće tokom ove godine priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta. 
 
Druga tribina, u okviru projekta  “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” održaće se u Novom Sadu, 14.05.2019. na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, 11.00h
 
Na tribini će o životu i radu francuske pozorišne dive Sare Bernar govoriti Dobrila Stojnić (filmska i pozorišna glumica ), poznata po ulogama u domaćim filmovima i serijama : Grlom u jagode, Ljubavni život Budimira Trajkovića, Bela košulja i mnogim drugim. Dobrila Stojnić već godinama, kroz pozorišne predstave, oživljava likove slavnih osoba, a jedna od njih je i Sara Bernar. Više o Sarinom uzbudljivom životu publika će imati priliku da čuje na ovoj tribini.
 
Nakon toga uslediće i panel diskusija u kojoj će učestvovati:
 
Nina Rukavina (glumica Srpskog narodnog pozorišta) – o životnom pozivu, scenskim nastupima, ulogama koje igra , ali i o barijerama i predrasudama sa kojima se susretala tokom života zbog gubitka tri prsta desne šake.
 
Natalija Lazić (master producent u pozorištu)- o značaju umetnosti u njenom životu, kao i životu njenog deteta sa autizmom.
 
Slobodan Đuričić (muzički i pozorišni producent) – o produkciji , pozorištu i projektima koje realizuje uprkos gubitku sluha.
 
Borislava Perić Ranković, stonoteniserka , aktuelni svetski prvak i sportista godine sa invaliditetom u Srbiji
 
 
PROGRAM:
 
10.30h registracija zvanica
 
11.00h- svečano otvaranje
             Robert Čoban, direktor Color Press Grupe
             Vladimir Marinković, predstavnik Francuskog instituta
             Dobrila Stojnić- glumica
            
             panel diskusija  Nina Rukavina, Natalija Lazić, Slobodan Đuričić, Borislava Perić Ranković
 
12.45h- zatvaranje tribine

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *