BANJALUKA – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske (RS) bila greška, ali da je uveren da ta vojska živi i da će pripadnici Trećeg pešadijskog (RS) puka uvek biti spremni da brane slobodu Srpske i njenog naroda, prenosi RTRS navode banjalučkih medija.

“Svi mi koji radimo u ime naroda, bez obzira na kom nivou, moramo da se osećamo delom ukupnog bezbednosnog sistema srpskog naroda i taj sistem bezbednosti mora da bude integrisan i vidljiv na svakom mestu, i na političkom i vojnom, kako bi jasno dali poruku svakome ko misli da je sloboda srpskog naroda jeftina stvar”, rekao je Dodik na obeležavanju 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH u kasarni “Kozara” u Banjaluci.

Dodik je kazao da se bez obzira na organizacione strukture vrhovna komanda nad strukturom bezbednosti, pa i u Oružanim snagama, nalazi u Republici Srpskoj. On je zatražio od komandanta Trećeg pešadijskog (RS) puka da na sledećem obeležavanju Dana Vojske više od pola stroja bude obučeno u uniforme Vojske Republike Srpske.

“Ovo je naš dan i naše obeležavanje. Ja vas molim da mi pripremite sve neophodno da bi to obezbedili”, kazao je Dodik.

On je rekao da je uveren da je greška bila odluka o ukidanju Vojske RS zbog čega je danas veća izloženost raznim zahtevima koji nisu svojstveni onome što je suština interesa Republike Srpske i svih koji tu žive.

Tanjug, RTV

Foto: MO