BEOGRAD – Polaganjem venaca i minutom ćutanja danas je na mestu ispred nekadašnje kineske ambasade u Beogradu obeleženo dve decenije od bombardovanja te zgrade u kome je poginulo tri novinara, a 21 osoba povređena. Skupu koji je organizovalo Udruženje novinara Srbije prisustvovala je ambasadorka Kine Čen Bo, ministar rada Zoran Đorđević, kao i predstavnici Grada Beograda. Nakon polaganja venaca ispred spomen ploče podignute u znak zahvalnosti NR Kini na podršci i prijateljstvu i u znak sećanja na poginule, ambasadorka Kine Čen Bo rekla je tom prilikom da su kineski i srpski narod bili zajedno u najtežim trenucima i da prijateljstvo dve zemlje postaje sve čvršće.

“Uspostavili smo sveobuhvatno strateško partnerstvo, naša saradnja u svim oblastima postiže sve bolje rezultate što je u interesu naša dva naroda”, rekla je ambasadorka.

Ona je zahvalila predstavnicima Vlade Srbije, Grada Beograda, medija što se svake godine okupljaju na prostoru nekadašnje ambasade Kine na Novom Beogradu i odaju počast poginulima.

Tanjug