Evo kako stanovnici Rakte čuvaju reku: bacaju zaštitnu ogradu u nju

RAKITA – Protekla dva dana radnici na gradilištu u selu Rakita preživljavaju pravu torturu od strane Desimira Stojanova, koji je juče povredio radnika šipkom, a danas čupao zaštitnu ogradu gradilišta i bacao je u reku, a potom kad je intervenisala policija, popeo se na potporni zid i pretio je da će skočiti i izvršiti samoubistvo. Koliko su pripadnici grupe ORSP bahati, pokazuje i snimak koji su napravili radnici na gradilištu na kom se jasno vidi da Desimir izvaljuje zaštitnu ogradu gradilišta i baca je u reku, u istu onu za koju tvrdi da je štiti.

Radnici koji su angažovani na gradnji mini hidroelektarane u Rakiti, kažu da su svakodnevno izloženi torturi predstavnika ORSP, ali da je Desimirovo ponašanje ove nedelje dostiglo kulminaciju, jer je “uzeo zakon u svoje ruke” i sam određuje šta će se dešavati na samom gradilištu.

– Ovi radovi se izvode u svrhu odbrane od poplava puta i sela, dakle u njihovu korist. Ovo samo pokazuje da pojedincima iz sela, odgovara da se na ovakav način ometaju radovi, kako bi ovakva slika gradilišta ostala što duže, jer im ne odgovara da se dobije vizuelno lep objekat, koji će obesmisliti sve njihove tvrdnje i namere – kaže investitor Goran Belić.

Nakon intervencije policije danas je organizovan sastanak na kom su prisustvovali pripadadnici ORSP, policija i građevinski inspektor, a građevinski inspektor je usmeno zamolio da se ne izvode radovi, da ne bi došlo do dalje eskalacije nasilja. U narednim danima građevinski inspektor će zajedno sa vodnim inspektorom dostaviti zapisnik. Napominjemo da se radovi izvršavaju prema opreatvnom planu odbrane od poplava, koji je sačinjen da bi štitio selo Rakita i upravnu zgradu radnika Jerma od bujičnih poplava.

 

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *