BEOGRAD – Najveći praznik sladoleda koji organizuje kompanija Frikom, ove godine je održan u srcu prestonice – na Kalemegdanu. Svi ljubitelji sladoleda s radošću su pohrlili ne bi li uživali u Frikom sladoledima,  ali i prvim zracima sunca posle dužeg vremena. Za dobru atmosferu, pobrinuo se voditelj  Osman Ahmed, koji je napravio fantastičnu uvertiru za nastup dečijeg hora “Čarolija” i premijerno izvođenje predstave “Jagodići” u novoj morskoj avanturi.

Ove godine Sladoledan je imao poseban značaj, jer je prvi put imao i humanitarni karakter. Sav novac od prodaje sladoleda odraslima tokom SLADOLEDANA, 350 hiljada dinara, namenjeno je za letovanje mališana bez roditeljskog staranja.

“Ime naše kompanije – Frikom, simbol je za sladoled, za leto, za druženje više od četiri decenije. Zbog toga smo se odlučili da sva sredstva sakupljena od prodaje sladoleda odraslima ,tokom SladoleDana,doniramo u dobrotvorene svrhe deci bez roditeljskog staranja”, izjavila je Ivana Dukić, direktor marketinga kompanije Frikom i dodala: “znamo da mnoga od njih nemaju priliku da otputuju na more, zbog toga želimo da damo naš  doprinos i da im omogućimo da osete i dožive leto na način koje svako dete zaslužuje, a posebno ona deca koja su bez roditeljskog staranja.”

Velika posećenost tokom petočasovne zabave govori u prilog tome da je obeležavanje praznika sladoleda postalo tradicija, i bez sumnje predstavlaj uvertiru za predstojeće leto.