Haring i Popova trijumfovali na Andrevlju, peh za Jovanu Crnogorac

NOVI SAD – Na Andrevlju, završena je četvorodnevna, etapna trka planinskih bicikala. U elitnoj kategoriji, pobede su odneli Martin Haring iz Slovačke, odnosno Ukrajinka Irina Popova, dok je naša olimpijka, Jovana Crnogorac, bila je prinuđena da odustane od trke u četvrtoj etapi zbog tehničkih problema sa opremom. Od četvrtka do nedelje, Andrevlje je bilo domaćin MTB trke, koja je deo zvaničnog kalendara Svetske biciklističke unije, i ugostilo 165 takmičara iz 21 zemlje. Organizatori iz Kluba „Novi Sad” ove godine posebnu pažnju poklonili su rekreativcima i mlađim kategorijama tako što su im, u okviru poslednje etape, omogućili da voze rame uz rame sa najboljima iz Evrope i sveta.

Naravno, najinteresantnije bilo je u kategoriji elita, posebno onoj ženskoj, gde je, posle tri etape, naša Jovana Crnogorac imala manje od minut zaostatka za evropskom šampionkom Irinom Popovom, da bi joj, pred kraj takmičenja otkazao menjač. Najveća žal ostaje zbog propuštene prilike da se, na domaćem terenu, steknu bodovi za Igre u Tokiju, međutim, prilika će biti još mnogo.

“Trenutno smo na početku sezone; ova sezona tek kreće i od ovog meseca do sledeće godine, 2020. skupljaju se bodovi za Olimpijske igre. Mi smo trenutno jako dobro plasirani na rang listi, sad imamo čak dve norme, treba samo da nastavimo ovim tempom, nadam se dobrim rezultatima tokom ove sezone i početkom sledeće i da će to biti to”, rekla je Jovana Crnogorac.

Biciklistički klub „Novi Sad” međunarodna takmičenja uspešno organizuje već jedanaest godina, a postoji dobra šansa da taj trud bude nagrađen domaćinstvom Šampionata Starog kontinenta.

RTV (Aleksandar Šeguljev)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *