Huavej osporava ustavnost zakona SAD o ograničenju prodaje

ŠENDŽEN – Kineski tehnološki gigant Huavej pokrenuo je danas postupak pred američkim sudom kojim osporava ustavnost zakona o ograničavanju prodaje njegove telekomunikacione opreme, što je najnoviji potez u tekućem sukobu s američkom vladom.

Glavni pravni zastupnik Huaveja, Song Ljuping, izjavio je na konferenciji za novinare da je kompanija podnela zahtev da sud donese presudu bez održavanja rasprave o tome da li je u skladu sa ustavom da SAD primenjuju odredbu o vojnoj potrošnji kojom se vladi i njenim izvođačima radova zabranjuje da koriste opremu Huaveja, prenosi agencija AP.

“Ova odluka preti da pogodi naše klijente u preko 170 zemalja, uključujući više od tri milijarde korisnika koji koriste proizvode i usluge Huaveja širom sveta”, rekao je Song.

Huavej, najveći globalni proizvođač mrežne opreme, bori se da zadrži pristup glavnim tržištima za komunikacionu opremu naredne generacije, pošto su SAD stavile kompaniju na “crnu listu” tvrdeći da predstavlja pretnju po međunarodnu sajber bezbednost.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *