BEOGRAD – Srpska asocijacija menadžera biće domaćin okupljanja najveće evropske organizacije menadžera, Evropske konfederacije menadžera CEC, koja će održati generalnu skupštinu i seminar o budućnosti Evrope u Beogradu, 20. i 21. maja.
Kao najmlađa članica CEC-a, SAM će imati jedinstvenu priliku da ugosti više od 30 najboljih evropskih menadžera koji će razmeniti iskustva sa najboljim srpskim menadžerima.
Na evropskom nivou, CEC je jedna od šest partnerskih organizacija iz različitih industrija, koju priznaje Evropska komisija i obuhvata članstvo od oko milion menadžera u Evropi kroz svoje nacionalne i sektorske federacije.
Događaj će biti prilika za CEC i njene članice kao i za predstavnike srpskog društva da razmene mišljenja o viziji budućnosti Evropske unije koju imaju menadžeri Evrope.
Učesnici će diskutovati o dugoročnim budućim ključnim izazovima sa kojima se EU mora suočiti i posebno sa njihovom socijalnom dimenzijom.
Predsednica SAM-a Stanka Pejanović održaće uvodnu reč, a svojm učešćem doprineće i panelu drugog dana skupa.
Na seminaru u Hotelu „Saint Ten“ govoriće i ambasador Rumunije u Republici Srbiji dr Oana-Cristina Popa, koja će obavljati dužnost rumunskog predsedništva Evropske unije, Suzana Grubješić, generalna sekretarka Evropskog pokreta Srbija, Ludger Ramme, predsednik CEC evropskih menadžera i Francois Hommeril, predsednik CFE-CGC, francuska konfederacija profesionalnog i menadžerskog osoblja.
Više nego ikada, CEC želi da skrene pažnju na zaštitu jedinstvenog političkog projekta EU i na njegovo prilagođavanje budućim izazovima. CEC naglašava potrebu za ažuriranjem rezolucije Evropskog parlamenta o upravnim povlasticama, a održivo liderstvo, stalno učenje i rodnu ravnopravnost ističe među temeljima evolutivne profesije.