NOVI SAD -Deca iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici obradovana su poklon paketima Fondacije Univerexport, a lopte za košarku, odbojku, fudbal i badminton setovi darovani su im povodom završetka akcije Mesec darivanja.

Tokom aprila, svi potrošači Univerexport maloprodajnih objekata imali su priliku da kupovinom proizvoda  brendova Milka, Nutrino, Jacobs učestvuju u akciji „Mesec darivanja“. Potrošači su na poklon dobijali ranac, a deca sportske rekvizite koji će im učiniti zabavnijim letnje dane koji su pred nama. Svečanim uručenjem u Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ 29. maja simbolično je, u ime svih potrošača, obeležena ova aktivnost i predati rekviziti koji će u narednim danima stići i do druge dece bez roditeljskog staranja. Mališana u svim ostalim domovima širom naše zemlje ima oko osam stotina i to u: Somboru, Užicu, Pančevu, Banji Koviljači, Beloj Crkvi, Nišu, Kruševcu, Negotinu, Vranju, Beogradu, Subotici, Miloševcu, Aleksincu, Valjevu, Kragujevcu, Ćupriji i Knjaževcu.

Fondacija Univerexport je osnovana pre dve godine sa ciljem da utiče na poboljšanje uslova u kojima deca
odrastaju. Kako bi na najbolji način Fondacija bila u prilici da kontinuirano bude deo malih I velikih stvari koji na različite načine znače svakom od nas, bilo je važno podržati određene projekte I nastojanja. Podrška Nurdoru i boravku deci koja se leče na onkološkom odeljenju Dečije bolnice u Novom Sadu, darivanje dece bez roditeljskog staranja, podrška preduzetništvu u osnovnim školama, organizacija besplatnog rukometnog kampa za najveće talente samo su deo priče o Fondaciji Univerexport koje traju od njenog osnivanja i trajaće i dalje.