Prijem za karatiste kluba “Šotokan 021”

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je članove i predsednika kluba ”Šotokan 021” koji je ostvario odlične rezultate na 9. Šotokan karate evropskom prvenstvu, održanom od 12. do 14. aprila u Baru u Crnoj Gori.  Među njima je bila i Lana Petrović koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji ”Kate devojčice 2008-2009. godište”.

“Veliko mi je zadovoljstvo da ugostim naše karatiste, sjajne reprezentativce koji su na najbolji mogući način predstavili državu Srbiju, naš grad, ali i sebe i svoj klub na evropskom šotokan kupu u Baru. Takmičari donose mnogo medalja i pokazali su da karate i drugi borilački sportovi imaju plodno tlo u Srbiji. Na ovom kupu je bilo takmičara iz 21 države, a Srbija je zauzela treće mesto. Najmlađa među našim karatistima Lana, ne samo što je osvojila zlato, već je u ukupnom plasmanu bila najbolja od devojčica u toj kategoriji. Čestitam im svima na velikim uspesima, ali i na tome što se bave sportom, a pohvale idu i Klubu koji ima veliko iskustvo i čuva tradiciju karatea u Novom Sadu”, naglasio je gradonačelnik Miloš Večević.

Predsednik i jedan od trenera kluba ”Šotokan 021” Vladimir Gajinov zahvalio se gradonačelniku na lepim rečima i na tome što je prepoznao kvalitet kluba i takmičara, jer im je to, kako je rekao, veliki podstrek za dalji rad.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *