Sedma tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom”

BEOGRAD – Pretposlednja tribina Hemofarm fondacije u okviru projekta „Na kafi sa psihologom”, na kojoj će stručnjaci govoriti o bolestima zavisnosti, zakazana je za sredu, 22. maj, u Dorćol Platzu. Alkoholizam, narkomanija, kockanje i druge bolesti zavisnosti predstavljaju ozbiljni zdravstveni problem za čije izlečenje je neophodna stručna pomoć. Ukazujući na poražavajuću statistiku koja kaže da desetine ljudi godišnje izgubi bitku za život usled prekomerne upotrebe narkotika, stručnjaci podsećaju koliko je važna primarna prevencija i edukacija ljudi,  posebno mladih, sklonih da iz radoznalosti probaju veoma opasne psihoaktivne supstance. 

Ove srede, pozivamo vas na još jednu kafu i razgovor sa psiholozima koji će nam pomoći da razumemo razvojni put od stvaranja zavisnosti do jake želje za izlečenjem i potpunim odvikavanjem. Iako je zavisnost jedan od najvećih problema sa kojim se osoba može suočiti u svom životu, to je problem koji se može rešiti, te vas pozivamo da čujete savete psihologa: prim. dr Ivice Mladenovića, načelnika Klinike za bolesti zavisnosti, Institut za mentalno zdravlje, Beograd, zatim prim. Aleksandra Ramaha, specijaliste psihijatrije, „Ramah“ ordinacija, Aleksandra Žugića, predstavnika udruženja Izlazak i Dragana Ilića, psihologa i novinara.

Projekat „Na kafi sa psihologom”, Hemofarm fondacija realizuje u partnerstvu sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komunom Dorćol Platz. U okviru dvomesečnog projekta, priznati stručnjaci i poznate ličnosti svake srede razgovaraju o aktuelnim temama poput depresije, stresa na poslu, balansa karijere i porodice, razvoda, zavisnosti, kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja. Teme o kojima se razgovara dodatno su obrađene i kroz blogove stručnjaka – psihologa i psihoterapeuta, koje su dostupne na veb-sajtu Hemofarm fondacije, dok je snimak dosadašnjih radionica dostupan na Youtube kanalu fondacije.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *