VALJEVO – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će politika učiniti sve da ne dođe do sukoba, ali svi moraju biti spremni da se odgovori svakome ko bude pokušao da ugrozi zemlju.

“Divljački pokušaj upada Prištine na sever Kosova i Metohije samo nas podseća da nam je rezerva neophodna i da svako od nas mora da bude spreman da brani svoju zemlju ako do toga dođe”, rekao je Vulin tokom obilaska vojnika na obuci u rezervnom sastavu, starije od 30 godina, u Drugom centru za obuku u valjevskoj kasarni “Vojvoda Živojin Mišić”.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je, u pratnji zamenika komandanta Centra pukovnika Zorana Cvetkovića prisustvovao izvođenju taktičke obuke, a nakon razgovora s vojnicima i starešinama, istakao da nijedna profesionalna vojska nije u stanju da zaštiti svoju zemlju sama i zato postoji rezervni sastav.

Rekao je da je veoma zadovoljan majskom klasom rezervista, koji su pokazali da su visoko motivisani i koliko im je stalo do njihove zemlje, a odazvali su se u do sada najvećem broju. Vulin je dodao da je, pre svega, reč o ljudima koji su spremni da uče, koji hoće da uče i spremni su da na kratko ostave svoje porodice i svoje poslove i budu na usluzi svojoj zemlji i svom narodu.